Om Spoken

SPOKEN / Spoken Word Festival giver scene til ordet, litteraturen, musikken, humoren, samtalen og fortællingerne. Vi har eksisteret siden 2010 og siden 2013 har festivalen været præsenteret af Studenterhus Odense og bliver afholdt over 10 dage i august i hjertet af Odense. I år afholdes SPOKEN24 i uge 33-34, hvor vi udforsker ordet og litteraturen gennem sanselighed i samtale, oplæsninger, performances, koncerter og dialog. SPOKEN sætter ikke kun sit aftryk i det odenseanske by- og kulturliv i august. Vi præsenterer løbende forskellige kulturelle og poetiske arrangementer, heraf Litterær Onsdag og skriveworkshops fra Skriveværkstedet SKRIV. Vi har en lang række lyd og litteraturproduktioner bag os. Blandt andet kan du tage SPOKEN med i lommen på vores Poetiske Lydvandringer i Naturen eller lytte til vores udgivelser med Per Vers KARMAKONTO og FOKUS i samarbejde med Ord Smitter. Hold øje med vores Facebook og Instagram, så du altid kan holde dig opdateret på vores kommende arrangementer og udgivelser. Festivalen er støttet af Statens Kunstfond, HC.Andersen Festivals, Odense Kommune og er en del af H.C. Andersen Festivals.

Vores historie

Spoken Word Festival har siden 2010 været en betydningsfuld årligt tilbagevendende begivenhed i Odense, der siden 2013 er afholdt over halvanden uge i august.

Vi giver scene til ordet, digtet, musikken, rytmen, rappen, rimet, humoren og fortællingerne, som får os til at stoppe op, lytte og reflektere over de små og store spørgsmål i tilværelsen. Festivalen udgør et vigtigt tilbud i en by af Odenses størrelse.

Vi vil være med til at sikre diversitet i byens kulturudbud ved også at præsentere de skæve og urbane genrer. Samtidig er vi også en festival med fagligt indhold, der bidrager til at skabe debat gennem tilbagevendende arrangementer som ’Filosofisk Time’, debatter og talks. Vi skaber kultur til – og for – det moderne bymenneske. Spoken samarbejder bredt med kulturlivet i byen, ligesom vi gerne inviteres med, når nye projekter skal skabes.

Arrangeret af Studenterhus Odense med støtte fra Odense Kommune, Statens Kunstfond og H.C. Andersen Festivals.